Despre noi

Bine ati venit!
Iubim ceea ce facem și suntem fericiţi că sunteţi interesaţi de activitatea noastră!

Înființată în anul 2018, gradiniţa Montessori Mundi este nouă pe piata timişeană însă este coordonată de persoane (cadre didactice şi administratori) cu experienţă de cel puţin un deceniu în sistemul educaţional Montessori.
Montessori Mundi doreşte să ofere o  educație autentică și progresivă Montessori într-un mediu de învățare cald și vesel, în care copiii pot explora, descoperi și se pot dezvolta în  indivizi inteligenţi, încrezători și plini de compasiune. Mediul nostru pozitiv și prietenos se simte cu adevărat ca o familie extinsă.

Mesajul fondatorului

Dragi părinţi, prieteni, parteneri, dragi montessorieni,
Dinamicile sociale actuale la nivel naţional şi mondial ne fac uneori să uitam că de fapt suntem un tot unitar şi aparţinem aceluiaşi grup: comunitatea global.
Unitatea noastră în acţiuni determină direcţia progresului umanităţii. Abilităţile noastre individuale reprezintă un imput foarte important în dezvoltarea rasei umane.

Datoria noastră în calitate de adulţi este aceea de a asigura copiilor de astăzi, adulţilor de mâine, şansa de a-şi dezvolta talentele naturale pentru a fi stăpânii propriului destin.

Din fericire în ultimii ani, în România, tot mai multe persoane îşi pun întrebări cu privire la calitatea educaţiei şi rolul ei în dezvoltarea individului.
Astfel spre bucuria noastră au aparut un numar mare de grădiniţe, şcoli, grupe în alternativa Montessori.

Este convingerea noastră că montessorienii sunt mai bine pregătiţi şi capabili să se confrunte cu schimbările şi cerinţele care au loc în jurul nostru.
Maria Montessori a observat natura universală a copilului şi faptul ca acesta îşi poate aduce contribuţia ca membru important al umanităţii exclusiv prin libertate şi independenţă.

Prin dezvoltarea conceptului de Educaţie Cosmică, dr.Maria Montessori, a subliniat necesitatea copilului de a-şi găsi locul său propriu în comunitate şi societate.

Montessorienii din toata lumea se aliniază la aceeaşi misiune şi anume aceea de a face cunoscute principiile evidenţiate de Maria Montessori cu privire la dezvoltarea umană, părinţilor de a oferi, cât mai multor copii, posibilitatea de a crea unitate şi coeziune pentru umanitate.

Misiunea noastră

Credem, la fel ca Maria Montessori, că copiii sunt promisiunea și speranța pentru omenire și că prin ei se crează fundaţia vieţii.

Montessori Mundi educă copiii folosind abordarea autentică Montessori – un curriculum multi-senzorial care permite învățarea individualizată și permite copiilor să învețe și să se dezvolte  în propriul ritm, într-un mediul academic.

Dorim formarea unei comunităţi cu aceleaşi principii de dezvoltare în ceea ce priveşte educaţia, o comunitate care încurajează încrederea în sine, conducerea și respectul pentru sine și pentru ceilalți.

Pedagogii crează o atmosfera plăcută, linistită, auto-motivantă, cu scopul de a pregăti pentru viaţă copiii de azi, ambasadorii păcii de mâine.