Despre noi

Bine aţi venit!

Am început așa cum încep majoritatea unităților de învățământ, cu trei elevi, într-o singură clasă și o viziune comună pentru viitorul educației. Inspirați de experiența pedagogilor noștri Montessori, am dorit să oferim educație Montessori comunității timișene și să extindem accesul la această metodă educațională.  Creșterea de la an la an ne-a permis să ne concentrăm pe ceea ce contează cel mai mult: să oferim copiilor un mediu unic pentru a-și explora interesele și pentru a crește.

Înființată în anul 2018, gradiniţa Montessori Mundi este coordonată de persoane (cadre didactice şi administratori) cu experienţă de cel puţin un deceniu în sistemul educaţional Montessori.
Montessori Mundi doreşte să ofere o  educație autentică și progresivă Montessori într-un mediu de învățare cald și vesel, în care copiii pot explora, descoperi și se pot dezvolta în  indivizi inteligenţi, încrezători și plini de compasiune. Mediul nostru pozitiv și prietenos se simte cu adevărat ca o familie extinsă.

Comunitatea Montessori Mundi a crescut și s-a dezvoltat natural astfel că în 2020 a apărut o nouă locație, în localitatea Bucovăț, județul Timiș, unde funcționează o grupă Toddler și o grupă 3-6 ani.

Anul 2021 aduce deschiderea unei a treia locație, în Timișoara, care găzduiește o grupă de 3-6 ani și școala primară Montessori Mundi.

În anul școlar 2023-2024 ne prezentăm ca o echipă și comunitate puternică formată din 140 de copii, 19 cadre didactice specializate în pedagogia Montessori (pedagogi și asistenți) și 11 angajați specializați în domenile anexe. Întreaga ”familie ” Montessori Mundi” are drept scop comun îndeplinirea misiunii asumate la începutul acestui proiect.

Viziunea noastră

Dorința Montessori Mundi este de a insufla copiilor noștri sentimentul că orice este posibil. Posibilul de astăzi, la urma urmei, a fost cândva, în sine, un imposibil.

Cu un mediu care încurajează încrederea, susține creativitatea și hrănește imaginația, credem cu adevărat că cei care ne trec pragul învață cum să-și îmbrățișeze potențialul nelimitat

Scopul educaţiei ar trebui să fie acela de a ne învăţa cum să gândim, mai degrabă decat ce să gândim să ne ajute să ne îmbunătaţim gândirea astfel încât să devenim capabili să gândim pentru noi, decât să ne încărcăm memoria cu gândurile altor oameni.

Bill Beattie