Despre Montessori

Pedagogia Montessori

Pedagogia Montessori, intens studiată, a adus de-a lungul timpului cele mai bune rezultate. Este pedagogia ce ar trebui să se aplice în întreaga lume, pedagogia ideală ce vizează nevoile copilului.

Ca un copil să se dezvolte armonios și în mod natural este necesar să fim atenți la tot ceea ce ne transmite copilul. Pentru acest lucru este mai mult decât important ca cel care se ocupă de copil să cunoască tot ceea ce ține de dezvoltarea lui. Să cunoască perioadele prin care trece, cum se manifestă ele și ce să îi ofere în anumite momente, să fie mereu cu un pas înainte.

Până la vârsta de 3 ani copilul este asemenea unui burete, mintea sa absoarbe tot ceea ce îl înconjoară. Absoarbe toate informațiile fără un filtru. De aceea este important sa ne preocupe ce îi oferim copilului și în ce moment al vieții.

Perioada cea mai importanta 0-6 ani este perioada în care se dobândește 60% din experiențele fundamentale de viață.

Misiunea noastră este să asigurăm cadrul necesar astfel încât copilul, adultul de mâine să crească sănătos nu doar fizic ci și mental.

Avem nevoie de o societate sănătoasă cu principii sănătoase, avem nevoie de tineri independenți, tineri care sa schimbe vechile mentalități și implicit lumea.